„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Latgales senioru dziesmu un deju svētki būs!

kadrs no Youtube

Šī gada 20. oktobrī Rēzeknē, Latgales reģiona pensionāru apvienības konferencē, priekšsēdētāja Zofija Zujeva paziņoja, ka Daugavpils novads pārņēma stafeti – karogu no Līvāniem XVII  Latgales senioru svētku rīkošanai, bet, tā kā 2018. gads būs ļoti bagāts ar pasākumiem, rīkot Latgales senioru svētkus atteicās. Šī ziņa vairākumu konferences dalībnieku neapmierināja, tāpēc izskanēja piedāvājums līdz šī gada 10. novembrim rīkot sarunas ar sava novada vadību par svētku rīkošanu. Pirmais  atsaucās Riebiņu novads, kur aptaujāja visas 26 pensionāru biedrības par svētku rīkošanu Riebiņos. Atsaucība bija liela. Jāpiebilst, ka atteicās tikai Viļakas pensionāru biedrības priekšsēdētāja Maija Golubeva, jo viņiem esot ļoti noslogots gads.

Šī gada 8. novembrī  Riebiņos notika Latgales pensionāru biedrību vadītāju sanāksme, kurā nepiedalījās tikai daži. Viesmīlīgi Riebiņu kultūras namā sagaidīja pārstāvjus no Latgales reģiona novadiem. Sabraukušie runāja tikai par to, ka svētkiem jābūt, un pateicās Rugāju, Kārsavas un Preiļu novada pašvaldības pārstāvjiem par piedāvājumu svētkus rīkot pie viņiem. Klātesošie balsojumā deva priekšroku Riebiņu novadam, kā pirmajam, kas piedāvāja rīkot šos svētkus. Svētki Riebiņos notiks 2018. gada 11. augustā. Tiks rīkota pulciņu vadītāju sanāksme, lai apspriestu svētku koncerta programmu. Šī gada  2. decembrī Ilūkstē notiks Eiropas deju kolektīvu sadancošana, kur nolems, kādas dejas un kādai kolektīvu grupai būs šajos svētkos jādejo. Nobeigumā runāja par nozīmīgo nākošo gadu Latvijas vēsturē un  Riebiņiem novēlēja veiksmi pasākuma organizēšanā un labu laiku svētku norisē. Ar labu garastāvokli devāmies mājās. Latgales senioru svētki būs!

Krāslavas novada pensionāru biedrība priekšsēdētājs Edmunds Gekišs