„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Ar domām par Latviju un Poliju

16. novembrī Poļu kultūras centrā tika atklātas divas fotoizstādes. „Tur, kur sākas Polija…” – šīs izstādes autori ir J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas 11. klases audzēkņi, savukārt izstādē „Es mīlu to vietu, kur dzīvoju” skatāmi pieredzējušu tautas fotostudijas „Ezerzeme-F” autoru darbi.

Desmit poļu skolas audzēkņu fotogrāfijas tapušas, dodoties braucienā cauri visai Polijai. Dabas, arhitektūras un cilvēku iedvesmoti, jaunieši piedāvā skatītāju vērtējumam fotogrāfijas, un katrai no tām ir savs stāsts.

Fotostudijas „Ezerzeme-F” izstāde veltīta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai -- seši autori fotogrāfijās fiksējuši dzimto vietu skaistumu. Sergeja Sokolova, Linarda Onzula, Svetlanas Pokules, Jūlijas Kožemjakinas, kā arī divu „Latgales Laika” redaktoru – Jeļenas Ivancovas un Ineses Minovas darbus redzama Latgales skaistās ainavas un interesanti cilvēki, kuri dzīvo reģionā.

Abas izstādes atvērtas līdz 12. decembrim Poļu kultūras centrā, Varšavas ielā 30.