„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+10.4 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī kavējas Eiropas projektu līdzekļu apgūšana

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola savā beidzamajā ziņojumā Ministru kabinetam sniedza atskaiti par pašvaldību un valsts organizāciju kavēšanos Eiropas fondu līdzekļu apgūšanā. Daugavpils dome šajā sarakstā ir pirmajā vietā.

Līdz oktobra beigām pašvaldība iekavējuši Eiropas fondu līdzekļu apgūšanu 30,8 miljonu apmērā. Tā ir kopējā visu projektu summa, kuru īstenošana tika atlikta dažādu iemeslu dēļ. Vērienīgākais no šiem projektiem ir rūpnieciskās zonas infrastruktūras attīstība Križos (6,1 miljons eiro), divi Ziemeļu rūpnieciskās zonas attīstības projekti (3,3 miljoni un 2,8 miljoni eiro), un degradēto teritoriju sakārtošanas programma (kopējā summa – 11,5 miljoni eiro). Turklāt Daugavpils kavējas ar pilsētas skolu un bērnudārzu, tostarp bērnu un jauniešu centra „Jaunība” materiāli tehniskās bāzes modernizācijai paredzēto līdzekļu apgūšanu.

Visu rakstu lasiet 24. novembra numurā.