„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
-0.9 °C
skaidrs laiks

Sociālais dienests prognozē maznodrošināto skaita pieaugumu

Nākamajā gadā maznodrošināto personu skaits Daugavpilī varētu pieaugt par aptuveni 40%. Šādas prognozes pirms minimālās darba algas paaugstināšanas izteica Sociālā dienesta vadītāja Nonna Jakubovska.

No 1. janvāra Latvijā minimālā darba alga pieaugs no 380 līdz 430 eiro. Latgalē šo valdības lēmumu saista ar iespējamu strādājošo masveida atlaišanu, jo uzņēmēji nav pārliecināti, ka viņi spēs nodrošināt pienākošos darba algu.

Kā liecina Sociālā dienesta prognozes, nākamā gada sākumā maznodrošināto personu skaits Daugavpilī varētu pieaugt no 6000 līdz 7500—8500 cilvēkiem. Tādējādi viņu skaitā būs katrs desmitais pilsētas iedzīvotājs. Šis scenārijs tiek piedāvāts, ņemot vērā to, ka no jaunā gada mēneša ienākumu līmenis cilvēka iekļaušanai maznodrošināto sarakstā pieaugs no 304 līdz 344 eiro, t.i., gandrīz proporcionāli minimālās darba algas pieaugumam.

„Iespējamā maznodrošināto skaita palielināšanās tiek ņemta vērā, veidojot nākamā gada budžetu,” atzīmēja N. Jakubovska, „viņu nodrošināšanai būs nepieciešami no 80 līdz 200 tūkstošiem eiro. Turklāt tiek plānots ieviest jaunas atvieglojumu programmas, par kurām Sociālais dienests paziņos vēlāk.”