„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.2 °C
skaidrs laiks

Novadā pieaugs bērna piedzimšanas pabalsts

Daugavpils novada dome kārtējā sēdē lēmusi par vienreizējā bērna piedzimšanas pabalsta palielināšanu no 150 līdz 200 eiro. Tam budžetā būs nepieciešami papildus 7500 eiro.

Šos par 50 eiro lielākos pabalstus vecāki varēs saņemt, ja jaundzimušais un vismaz viens no vecākiem deklarējies Daugavpils novadā. Pabalsts sakarā ar bērna piedzimšanu paredzēts materiālā nodrošinājuma palielināšanai jaundzimušā vajadzībām. Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne paskaidroja, ka sarunas par šī pabalsta palielināšanu ritējušas jau ilgi, līdz beidzot panākta vienošanās par 50 eiro lielu palielinājumu.

Atgādinām, ka Daugavpils dome bērna piedzimšanas pabalstu pērn divkāršojusi no 150 līdz 300 eiro. Arī Ilūkstes novadā šīs pabalsts ir 300 eiro, Preiļu novadā –  220 eiro, Līvānu novadā – 200 eiro.