„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Vīrietis uz policiju atnesa granātu

23. novembrī kāds 1964. gadā dzimis vīrietis sava radinieka dzīvoklī bija atradis granātai līdzīgu priekšmetu un neziņā, ko darīt ar savu atradumu, pats personīgi nogādājis to Valsts policijas Preiļu iecirknī. Notikuma vieta nekavējoties tika norobežota un uzreiz tika izsaukti NBS sapieri, kuri pārbaudes rezultātā konstatēja, ka minētā granāta nav sprādzienbīstama. Par laimi, šoreiz neviens nav cietis, taču  šāda vīrieša rīcība ir ne tikai nepareiza, bet arī ļoti bīstama, jo, šādi rīkojoties, viņš apdraudējis gan savu, gan arī citu cilvēku dzīvību.

Likumsargi atgādina, ka, atrodot nesprāgušu munīciju, par to nekavējoties jāziņo policijai. Savukārt policisti, ierodoties notikuma vietā, norobežos teritoriju un sazināsies ar NBS Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas sapieriem, kas atbrauks, lai neitralizētu atrastos sprādzienbīstamus priekšmetus.

NBS ieteikumi, kā rīkoties, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus: tos neaiztikt, nemēģināt izjaukt, lai izpētītu, un nepārvietot; vieta, kurā priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē; par atradumu jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā (tālruņa numurs 110) vai zvanot uz tālruņa numuru 112; jāsniedz atrastā priekšmeta īss raksturojums; jārīkojas saskaņā ar saņemtajām instrukcijām; notikuma vietā ieradīsies nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Par atrastu sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanu iedzīvotājiem nav jāmaksā.