„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpils teātris saņem četras „Spēlmaņu nakts” balvas

„Spēlmaņu nakts” balvas nonākušas pie saviem īpašniekiem. Šogad desmit Daugavpils teātra nominanti pretendēja uz balvu astoņās kategorijās. 

 “Gada mazās formas izrāde” -- „Jubileja ’98”, režisore Paula Pļavniece,

“Gada aktrise otrā plāna lomā” -- Kristīne Veinšteina par Līgas lomu izrādē „Jubileja ‘98” un Ņinas Zarečnajas lomu izrādē „Kaija” Latvijas Nacionālajā teātrī,

“Gada jaunais skatuves mākslinieks” -- Zanda Mankopa par Kristīnes lomu izrādē „Purva bridējs (-i)” un Džuljetas lomu izrādē „Iemīlējās muļķis muļķītē".

“Gada sasniegums oriģināldramaturģijā” (teksts, luga vai scenārijs) -- Justīne Kļava par lugu izrādei „Jubileja ‘98”. 

Jāatzīmē, ka balvu nominācijā „Gada jaunais skatuves mākslinieks” saņēma arī Krāslavā dzimusī Alise Danovska par Līziņas un Matildes lomu Valmieras teātra iestudējumā „Pazudušais dēls”.

Atgādinām, ka 2012. gadā Daugavpils teātris nosūtīja atklātu vēstuli Kultūras ministrijai un „Spēlmaņu nakts” komisijai, protestējot pret žūrijas formālo darbu un izrāžu vērtēšanu, pamatojoties tikai uz recenzijām.

Latvijas teātru Gada balva tika pasniegta 24 reizi. Prēmijas tiek piešķirtas 23 nominācijās.