„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Pie kriminālatbildības sauktas personas par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu

24.novembrī Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore pie kriminālatbildības saukusi deviņas personas par nelikumīgu robežas šķērsošanu un vienu personu par iespējas nodrošināšanu personām nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikas valsts teritorijā. Ar visām apsūdzētajām personām noslēgts vienošanās protokols, bet pret vienu nepilngadīgo personu kriminālprocess izbeigts daļā.

            Saskaņā ar vienošanās protokolu apsūdzēto vīrieti uzrunāja kāds izmeklēšanas gaitā nenoskaidrots vīrietis un piedāvāja nopelnīt 1000 USD par Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņu pārvešanu No Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas pierobežas līdz Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas pierobežai, kam apsūdzētais vīrietis piekrita. Izpildot viņam dotos norādījumus, apsūdzētais devās ceļā un mašīnā uzņēma 10 Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņus, kuri pie zīmes uz ceļa izskrēja no meža.

            Savukārt, Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņi nolūkā nokļūt darba meklējumos Eiropā, 2017. gada 16.novembrī tīši nelikumīgi šķērsoja Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas valsts robežu.

            Par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem apsūdzētās personas saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 285.-1 panta otrās daļas un 284. panta otrās daļas.