„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+12.3 °C
skaidrs laiks

Sporta spēles un jaunieši – novada jaunās prioritātes

Attīstīt jaunatnes un pieaugušo sportu, popularizējot jaunu sporta spēļu veidu, -- par šo un citiem plāniem pastāstīja jaunais Daugavpils novada Sporta nodaļas vadītājs Gunārs Kucins.

Līdz šim novadā plaši attīstījies tieši veterānu sports, bet G. Kucins apņēmies pievērsties jaunatnes un pieaugušo sportistu aktivizēšanai. Viņš uzsver, ka ir jāattīsta olimpiskie sporta veidi. Priekštecis atbalstījis velosportu, bet tas, kā jau tehniskais sporta veids, ir dārgs. Velomaratons novadā noteikti tiks rīkots arī turpmāk, tomēr žēl, ka no Daugavpils novada ir maz dalībnieku.

Līdz gada beigām paredzēts doties pieredzes apmaiņas braucienā uz Rēzekni. „Problēma, kas jārisina delikāti, ir nepieciešamība skolēnus pulcināt noteiktās vietās, jo novads ir pārāk plašs,” skaidro G. Kucins. Tas atkarīgs no dažādiem faktoriem, un skola pagasta centrā nebūt neesot galvenais. „Piemēram, Līksnā ir spēcīga volejbola komanda, bet skolas tur nav.”

Visu rakstu lasiet 28. novembra numurā.