„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.3 °C
daži mākoņi

Vienības tiltam jauna iluminācija

Ik gadu Vienības tilts tērpjas svētku rotā. Šogad novembra sākumā uzstādītā īpaša iluminācija – apgaismojums nostiprināts uz tilta sānu daļām, radot spilgtu atspīdumu ūdenī.

Ideja uzstādīt uz Vienības tilta spilgtāku dekoratīvo apgaismojumu radās pirms vairākiem gadiem, taču to izdevās realizēt tikai šogad, informēja Daugavpils domes izpilddirektore Inga Goldberga. Pilsētas mākslinieki piedāvāja vairākus iluminācijas variantus, no kuriem izvēlējās  ekonomiskāko. Apgaismojumu uzstādīja Daugavpils firma „Latgales energobūve”, tā kopējās izmaksas – 38,6 tūkstoši eiro.

Daugavpils vadība neizslēdz iespēju, ka nākotnē sānu ugunis uz Vienības tilta kļūs par obligātu pilsētas apgaismojuma atribūtu rudenī un ziemā. Savukārt perspektīvā iluminācija varētu kļūt par pilsētas pasākuma daļu, ko dome plāno rīkot līdzīgi kā gaismas festivālu „Staro Rīga”.