„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Kaļiņingradas laikmetīgā māksla Daugavpilī

            Piektdien 8. decembrī plkst. 15:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā sadarbībā ar ROSIZO Valsts Laikmetīgās mākslas centra Baltijas filiāli tiks atklāta Kaļiņingradas laikmetīgās mākslas izstāde MADE IN KALININGRAD.

 „Made in Kaliningrad. Kaļiņingradas laikmetīgā māksla” ir izstāde, kurā eksponēti mūsdienu krievu un ārzemju mākslinieku darbi, kas tapuši dažādu ROSIZO Valsts Laikmetīgās mākslas centra Baltijas filiāles projektu ietvaros un kurus tematiski un kontekstuāli apvieno Kaļiņingrada. Projekts ļauj ārvalstu skatītājam saprast un sajust vidi un cilvēkus, kurus atspoguļo mūsdienu mākslinieks, vēršoties pie aktuālām un svarīgām problēmām un jautājumiem. Ar ko asociējas Kaļiņingrada – Krievijas anklāvs, kam nav kopējās robežas ar metropoli? Ko nozīmē „padomiskais”, „krieviskais” un „nacionālais”? Kā ikdienas dzīvē izpaužas etniskā un dzimumu identitāte un kā sociālajā kontekstā izpaužas cilvēciskais un personiskais? Par līdzīgiem jautājumiem un projektiem ar ko strādā Valsts Laikmetīgās mākslas centra Baltijas filiāle, pēc izstādes atklāšanas, savā lekcijā pastāstīs filiāles direktore Jeļena Cvetajeva.

Pasākuma noslēgumā plkst. 17:00 apmeklētājus priecēs kuratora Daņilas Akimova vadīta eksperimentālās mūzikas Art-sound performance.

            Izstāde „Made in Kaliningrad. Kaļiņingradas laikmetīgā māksla” Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā apmeklētajiem skatāma līdz 2018. gada 2. februārim.

 Tās pašas dienas ietvaros, 8. decembrī plkst 15:00 tiks atklāta arī Ilonas Vilkas fotogrāfiju izstāde „Jūra, laiks, sapņi...”.