„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 15. maijs
Trešdiena
Airita, Arita, Sofija, Taiga
+16.8 °C
apmācies

Karavīri sniedz atbalstu dzīvnieku patversmei “Otrā māja”

Sestdien, 2. decembrī, no plkst. 10.30 līdz 15.00, Daugavpils novadā dzīvnieku patversmē “Otrā māja”, Zemessardzes 3. Latgales brigādes atsevišķās kaujas atbalsta rotas karavīri, Zemessardzes 34. kaujas atbalsta bataljona karavīri, zemessargi un sabiedroto karavīri  sniegs atbalstu saimnieciskajos darbos.

Karavīri un zemessargi veiks teritorijas un dzīvnieku mītņu uzkopšanas darbus, līdzdarbosies dzīvnieku patversmes labiekārtošanā, kā arī veiks citus saimnieciskus darbus.

Pasākumā piedalīsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes atsevišķās kaujas atbalsta rotas karavīri, Zemessardzes 34. kaujas atbalsta bataljona karavīri un zemessargi, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri, kā arī ASV karavīri, kas atrodas Latvijā operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros.

Zemessardze ir Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļa, kuras mērķis ir iesaistīt Latvijas pilsoņus valsts teritorijas un sabiedrības aizsardzībā. Zemessardzes galvenie uzdevumi ir veidot un apmācīt specializētos kaujas atbalsta un kaujas nodrošinājuma bataljonus, pildīt valsts aizsardzības uzdevumus, piedalīties starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos, kā arī sagatavot Latvijas pilsoņus dienestam Zemessardzē.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā ietilpst Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 34. kaujas atbalsta bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē, kā arī Zemessardzes 56. kājnieku bataljons Jēkabpilī.

Biedrība “Otrā māja dzīvniekiem” uzsāka savu darbību 2010. gada 20. maijā, bet 2014. gada 12. aprīlī biedrība dibināja dzīvnieku patversmi “Otrā māja”, kas atrodas Daugavpils novadā, Demenes pagastā, pie Jāņuciema ciema.