„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

Daugavpilī skanēs Ncionālo bruņoto spēku orķestra mežragi

6. decembrī plkst.17.30 Daugavpils Universitātes koncertzālē notiks Nacionālo bruņoto spēku orķestra mežragu kvarteta koncerts “Ragu skaņās”.

Nacionālo Bruņoto spēku orķestrī aktīvi darbojas vairāki kameransambļi un mežragu kvartets ir viens no tiem. Kvartetā apvienojušies orķestra mežradznieki dižkareivja Artūra Krūmiņa vadībā. Kvarteta koncertprogramma izveidota no Ziemassvētku dziesmu popūrija, populāru kinofilmu, deju mūzikas un citām klausītājiem iemīļotām melodijām.

Koncertā muzikālajā parādē kopā ar mežragu kvartetu solistu lomās slavenajā Vittorio Monti “Čardašā” dosies eifonijs, bet koncerta izskaņā – Kristera Danielsena “Koncerta svītā” mežragu kvarteta pavadījumā varēs baudīt tubas solo. Šis skaņdarbs Latvijā nav bieži atskaņots, jo tā izpildīšana prasa no solista daudz profesionālās meistarības, kā arī ļoti netipisku mūziķu sastāvu. Solistu lomās iejutīsies Nacionālo bruņoto spēku orķestra Metāla pūšaminstrumentu grupas koncertmeistars virsseržants Jānis Jakobs, eifonija solo atskaņos kaprālis Kārlis Krapauskis.

Turpinot Latvijas armijas tradīcijas, ieeja koncertā bez maksas.

Nacionālo bruņoto spēku orķestris izveidots 1991. gada decembrī ar toreizējā aizsardzības ministra Tālava Jundža un kultūras ministra Raimonda Paula gādību. Orķestra galvenie uzdevumi ir Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālais noformējums, augsti stāvošu ārvalstu amatpersonu valsts vizīšu nodrošināšana ar muzikālo noformējumu, vēstnieku akreditācijas ceremoniju muzikālais noformējums Rīgas pilī, ārvalstu kara kuģu sagaidīšanas un pavadīšanas ceremonijas.

Nacionālo bruņoto spēku orķestra priekšnieks un galvenais diriģents ir pulkvežleitnants Dainis Vuškāns.