„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+7.6 °C
neliels lietus

Kultūras pils remonts rit pēc plāna

Daugavpils Kultūras pils remonts sākās 2017. gada pavasarī, saskaņā ar līgumu, ēkas remontdarbi jāpabeidz līdz 2018. gada februāra beigām.

Kultūras pils vadītājs Aleksandrs Rudzs pastāstīja, ka viss rit pēc plāna. Protams, remonts ir radījis daudz neērtību, piemēram, ķīmiķu mikrorajona iedzīvotājiem ne visai gribas braukt uz pasākumiem pilsētas centrā. Taču, kā atzīmēja A. Rudzs, vērojama arī pilnīgi pretēja situācija, -- Daugavpils centra un citu mikrorajonu iedzīvotājiem ne visai patīk braukt uz „ķīmiju”.

„Pirms Ziemassvētkiem un Jaunā gada pie mums vienmēr tika rotāta liela īsta egle, notika daudz Ziemassvētku un Jaungada pasākumu bērniem,” saka A. Rudzs, „mazliet žēl, ka šogad tā visa nebūs.”

1972. gadā celtajai Kultūras pils ēkai ne reizi nav veikts kapitālais remonts. Notika vien iekšdarbi, piemēram, tika pārveidota skatītāju zāle.

Kultūras pils renovācijas kopējās izmaksas ir 2,8 miljoni eiro, tostarp 1,7 miljoni eiro ir ES finansējums.