„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+10.8 °C
skaidrs laiks

Baložu audzēšana aiziet pagātnē

Cilvēki pieradināja baložus pirms daudziem gadu tūkstošiem, un visu šo laiku nelielie putni bija palīgi un miera simboli. Arī Skrudalienas pagasta iedzīvotājs Vladimirs Sergejevs nodarbojas ar baložu audzēšanu.

Vladimirs Sergejevs Daugavpils novadā pazīstams ar savu aktivitāti un uzņēmību. Taču tikai nedaudzi zina, ka lietišķais cilvēks savu brīvi laiku veltī romantiskam hobijam – baložu audzēšanai.

Vladimirs sāka interesēties par baložu audzēšanu jau bērnībā. Daugavpilī šos putnus audzēja daudzi, Gajokā, viņa mājas pagalmā vien, bija trīs baložu mājas. „Es sadraudzējos ar šiem vīriem, un tā  baložu audzēšana kļuva par visas dzīves aizraušanos,” stāsta Vladimirs. Bija pārtraukums, kad dienēju armijā, pēc tam apprecējos. Bet, kad piedzima un paaugās bērni, viņi vienā balsī skandināja: „Tēti, gribam putniņus!”, tad arī atsāku agrāko nodarbi.

Visu rakstu lasiet 5. decembra numurā.