„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.1 °C
skaidrs laiks

Naksnīgās Daugavpils skati

Kā Daugavpils izskatās naktī? Savu pilsētas redzējumu šajā diennakts laikā piedāvā Daugavpils fotogrāfi.

Par labu tradīciju kļuvusi ikgadējā Daugavpilij veltītā kalendāra veidošana. Gatavojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, notika 2018. gada kalendāra prezentācija, tā galvenā tēma – naksnīgās pilsētas ainavas. Kā teica Kultūras un izglītības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis, naksnīgās Daugavpils fotografēšana ir pašu fotogrāfu iecere, bet pilsētas dome atbalstīja šo projektu.

„Šāda kalendāra ideja ļauj fotogrāfam vērīgāk palūkoties uz pilsētu, iespējams, ieraudzīt to citādāku,” saka J. Dukšinskis, „naktī, kad ir ieslēgts apgaismojums, ierastās lietas izskatās citādi.” Katrs fotogrāfs varēja atsūtīt desmit fotogrāfijas, taču kalendārā var iekļaut tikai divpadsmit, tāpēc tika izvēlētas izteiksmīgākās un naksnīgākās. Kalendārā publicētas Svetlanas Pokules, Jurija Berdņikova, Linarda Onzula, Jeļenas Ivancovas, Māra Grunska, Jevgeņija Ņikitina, Vasilija Šilova un Genādija Lina fotogrāfijas.

Visu rakstu lasiet 8. decembra numurā.