„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+9.2 °C
daži mākoņi

Līksna gatavojas Dziesmu un deju svētkiem

Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki būs viens no vērienīgākajiem Latvijas simtgades svinību pasākumiem, un līdz tiem palicis nedaudz vairāk kā pusgads. Valsts dziesmu un deju kolektīvi īpaši centīgi gatavojas skatēm, kuras sāksies jau pēc pāris mēnešiem. Arī Līksnas pagasta nav izņēmums.

Lai gan Līksnā iedzīvotāju skaits nav liels, kultūras dzīve šeit ir ļoti aktīva. Pašlaik pagastā darbojas amatierteātris „Maskas”, bērnu un jauniešu dramatiskais kolektīvs „Sprīdītis”, aktīvo sieviešu apvienība „Saules taka”, sieviešu vokālais ansamblis „Elēģija” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Daugaveņa”. Gan sieviešu ansamblis, gan deju kolektīvs šogad svin savu jubileju.

„Mums ir patīkami apzināties, ka kultūras tradīcijām Līksnas pagastā ir stipras saknes,” saka Kultūras nama direktore Valentīna Korsiete, „piemēram, teātrim „Maskas” šogad apritēja 37 gadi. Mēs negribam, lai šeit, mūsu ēkas sliktā stāvokļa dēļ, sāktos radošās darbības stagnācija.”

2014. gadā tika atzīts, ka pagasta pārvaldes ēka, kurā atrodas arī Kultūras nams, ir avārijas stāvoklī un pašlaik tajā uzturēties ir bīstami, turklāt ne tikai lielajā zālē, bet arī citur, taču pārvaldes darbiniekiem nav, kur likties.

Visu rakstu lasiet 12. decembra numurā.