„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+16.6 °C
nedaudz mākoņains

Uzstādīs pieminekli Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem

Svinot Latvijas valsts simtgadi, Jaunsardzes informācijas centrs sadarbībā ar Ilūkstes novada domi nākamgad Ilūkstes novadā uzstādīs pieminekli Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru piemiņai.    

Ilūkstes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Sanita Plone pastāstīja, ka iedzīvotāji aicināti līdz 2018. gada 11. janvārim informēt pašvaldību par Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem, kuri dzimuši, dzīvojuši vai atdusas novadā. Šobrīd ir apkopotas ziņas par 14 novadniekiem, galvenokārt Subates pusē, kuri saņēmuši Lāčplēša Kara ordeni par varonību Latvijas brīvības cīņās, kas notika 1918.--1920. gadā.  

Sofija Glūmāne, Subates un Prodes pagasta vadītāja, pastāstīja, ka šajā reģionā piedzimuši un dzīvojuši 6 Lāčplēša Kara ordeņa kavalieri, no tiem 3 atdusas Gulbenes kapos Prodes pagastā, bet pārējie trīs -- citos novados.