„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+11.4 °C
skaidrs laiks

Daugavpils novadā palielināti pabalsti ģimenēm

14. decembra Daugavpils novada domes sēdē pieņemts lēmums palielināt divu pabalstu summas un ieviest jaunu pabalstu atsevišķām novadā deklarēto iedzīvotāju grupām. Jaunais vienreizējais pabalsts 50 eiro vērtībā vienreiz gadā tiks izsniegts iedzīvotājiem, kas ir invalīdi kopš bērnības. Šis sociālais pabalsts tiks izsniegts tiem, kuru ienākumi nepārsniedz 128,06 eiro mēnesī.

No 160 līdz 200 eiro palielināts pabalsts ģimenēm, kas nonākušas krīzes situācijā un nevar nodrošināt savas pamatvajadzības. Arī tas ir vienreizējs pabalsts un tiek izsniegts, piemēram, kādas katastrofas rezultātā, kad ģimenei nepieciešama psihosociāla vai materiāla palīdzība. Tāpat pabalsts palielināts arī audžuģimenēm, kas 145 eiro vietā no 2018. gada saņems 160 eiro. Šis gan ir ikmēneša pabalsts.

Sociālais dienests aprēķinājis, ka krīzes situācijā nonākušām ģimenēm 2018. gadā papildus no Daugavpils novada domes budžeta būs jāatvēl 580 eiro, bet audžuģimeņu pabalstiem papildus nepieciešami līdzekļi 6660 eiro apmērā. Savukārt pabalsti invalīdiem kopš bērnības kopsummā veidos 1300 eiro.