„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
neliels lietus

Uzvarai pietika ar 2 metriem

Daugavpilī notika XIV starptautiskais Henrija Silova turnīrs augstlēkšanā. Interesantās sacensības, kurās var sekot atlētu cīņai, kad latiņa ir vairāk nekā 2,10 metru augstumā, nestabilā finansējuma dēļ zaudē savu pievilcību.

Pagājušajā gadā nācās vien skumji secināt, ka tikai divi augstlēcēji pārvarēja divu metru augstumu, savukārt šogad, lai uzvarētu sacensībās, pietika ar diviem metriem. Ņemot vērā, ka visu turnīru labākos astoņus rezultātus noslēdz Jāņa Vanaga (Cesvaine) 2012. gadā pārvarētie 2,12 m, pašreizējie rezultāti ir vairāk nekā pieticīgi.

No septiņiem augstlēcējiem 1,96 metru augstumu sasniedza vien trīs. Sandis Rošāns (Cesvaine) to pārleca pirmajā mēģinājumā, Edvīnam Voitiņam (Jēkabpils) bija jādodas sektorā divreiz, bet Anatolijs Šavecs (Daugavpils), kurš pirms tam visus augstumus pārleca ar pirmo reizi, 1,96 metrus nepārvarēja un turnīrā izcīnīja bronzu.

Kad latiņa tika pacelta divu metru augstumā, noskaidroja pirmās un otrās vietas ieguvēju. S. Rošānam šis augstums nepadevās – otrā vieta, bet E. Voitiņam otrais mēģinājums bija veiksmīgs – pirmā vieta.

Sieviešu ieskaitē sacentās četras sportistes. Divu pēdējo turnīru uzvarētāja Madara Onužāne (Latvija) šoreiz ieguva otro vietu – 1,71 m. Uzvarēja Čehijas augstlēcēja Nikola Strahova – 1,77 m. Pērn sportiste no Prāgas bija otrā (1,75 m).