„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+11.0 °C
daži mākoņi

Demenē izveidots Mednieku sabiedriskais centrs

Pēc biedrības "Daugavpils mednieku un makšķernieku saimniecība" iniciatīvas Daugavpils novada Demenes pagastā tapis Mednieku sabiedriskais centrs ar mērķi sekmēt sabiedrības iesaistīšanos dažādās ar medībām saistītās iniciatīvās. Tāpat centru varēs izmantot arī dažādiem apmācību, kultūras, sporta un tūrisma pasākumiem.

Biedrības valdes priekšsēdētājs Viktors Friliņš pastāstīja, ka šobrīd tiek veikti telpu iekārtošanas darbi un drīzumā gaidāms atklāšanas pasākums. Projektu konkursam Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai biedrība iesniegusi atkārtoti un šovasar tas apstiprināts. Tā kopējās izmaksas ir 48 tūkstoši eiro.

Mednieku sabiedriskais centrs izveidots bijušās lopu kautuves ēkā, apmēram pusotra kilometra attālumā no pagasta centra. Ēkā veikta fasādes atjaunošana un siltināšana, jumta seguma, logu un vārtu nomaiņa, atjaunota ģērbtuve, dušas telpa, palīgtelpas, mednieku sapulcēšanās un atpūtas zāle. Projektā paredzētos būvdarbus veica SIA "Borg".