„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+5.8 °C
apmācies

„Lavkā” apsprieda sociālo uzņēmējdarbību

Portāla „HelloSolyanka” veidotāji organizēja kārtējo Daugavpilī populāro pasākumu „Lavka”, kurš šoreiz bija veltīts sociālajai uzņēmējdarbībai.

„Lavka” – tā ir vieta, platforma, uz kuras var ne vien sēdēt un grauzt saulespuķu sēkliņas, bet gan neformālā gaisotnē apmainīties idejām, izdomāt kaut ko jaunu, gūt iedvesmu no citu domām. Šoreiz soliņš bija sarkans. Organizatori ievēro tradīciju un ik reizi to pārkrāso citā krāsā. Decembrī notika jau astotais „Lavkas” pasākums, un, kā ierasts, sapulcināja daudz klausītāju. Organizatori Jeļena Dedele, Jorens Dopkevičs, Viktorija Kozlovska un Janīna Ivanova pastāstīja, ka tikšanās tēma ir pievienotā vērtība, taču ne jau tās klasiskajā izpratnē. Bizness var nest ne tikai peļņu, bet arī labumu sabiedrībai. Jebkura preču ražošanu vai pakalpojumu sniegšana, kuras mērķis ir atrisināt kādu sociālu problēmu vai sniegt palīdzību, ir sociālā uzņēmējdarbība.

Sēžot uz sarkanā soliņa, savā pieredzē dalījās viesi no Rīgas. Latvijas sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja Madara Ūlande pastāstīja par veiksmīgiem biznesa piemēriem Latvijā, kuri ne tikai nes peļņu, bet arī dod labumu sabiedrībai. 

Visu rakstu lasiet 15. decembra numurā.