„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.7 °C
nedaudz mākoņains

Meistara rokās atdzimst senatne

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja restaurators Staņislavs Grahoļskis par ilggadēju, radošu un augsti profesionālu darbu apbalvots ar Daugavpils domes Sudraba goda zīmi un Goda rakstu.

Staņislavs strādā muzejā 25 gadus, un šogad nosvinēja 60 gadu jubileju. Viņš dzimis Rēzeknē, šajā pilsētā dzīvoja vecāki, vecvecāki un vecvecvecāki, taču viņu nodarbošanās nebija saistīta ar restaurēšanu. Staņislavs atceras, ka bērnībā viņam patika paknibināties dažādos mehānismos, tos izjaukt, izpētīt un salikt atpakaļ.

Reiz mājas bēniņos, kura atradās pie Rēzeknes katoļu baznīcas, zēns atrada daudz putekļiem un zirnekļu tīkliem klātu interesantu lietu – patafonu, petrolejas lampas, vecus pulksteņus ar zvanu un citus sadzīves priekšmetus. Tas viņu ļoti ieinteresēja. Redzot, kā vecmāmiņa ar smiltīm tīra nokvēpušo kastroli, arī Staņislavs līdz spīdumam nospodrināja petrolejas lampu, kurā varēja redzēt savu atspulgu.

Visu rakstu lasiet 15. decembra numurā.