„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+9.2 °C
daļēji mākoņains

Skrindu dzimtas muzejā pabeigts remonts

Daugavpils novada dome

Skrindu dzimtas muzejā Vabolē ir pabeigti vērienīgie iekštelpu remontdarbi. Telpās ierīkots ūdensvads un kanalizācija, kas pieslēgta pagasta tīklam. Beidzot muzejā ir pieejamas mūsdienīgas labierīcības. Tāpat izveidota kulinārā mantojuma telpa jeb virtuve, kas ļaus nākamajā sezonā paplašināt muzeja piedāvājumu klāstu, piemēram, rīkot vietējā tradicionālā ēdiena – komu jeb klimpu – meistarklases.

Muzeja telpas pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, atjaunots apgaismojums un uzstādīts mūsdienīgs ugunsdrošības aprīkojums.  Muzejā nomainīts arī grīdas segums, logi un durvis, iekārtota telpa krājumu glabāšanai.

Būvdarbus veica SIA „Vanpro”, to izmaksas 75 760 eiro apmērā segtas no pašvaldības budžeta.

Vaboles pagasta pārvaldes vadītāja Aina Pabērza uzsver, ka Skrindu dzimtas muzejs ir pagasta vizītkarte, tāpēc bija būtiski veikt šos darbus. Muzeja direktore Anna Lazdāne sola pārmaiņas arī ekspozīcijas izkārtojumā, kā arī īstenot jaunas dejas. Viņa cer, ka tūristu skaits pieaugs. Šobrīd muzejs aktīvi piedāvā dažādas tematiskās programmas, kā “Krucifiksu ceļš”, “Pie seno amatu meistariem”, “”Gaismas ceļš” u.c.

Kopš muzeja atklāšanas 1996. gadā tajā netika veikts remonts. Tā kā šogad ir Latgales kongresa simtgades gads un brāļi Skrindas aktīvi piedalījās kongresa organizēšanā, veiktais remonts muzejam ir skaista dāvana Latgales kongresa simtgadē. A. Pabērza norāda, ka nākotnē ir nepieciešami ieguldījumi muzeja jumta remontā un ārējās fasādes uzlabošanā, tāpēc darbi turpināsies.