„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+15.0 °C
apmācies

Naujenes pamatskola ļaujas sapņiem par nākotni

Kā piemēroties jauniem apstākļiem un pārvarēt dažādas krīzes, ar šādu pieredzi Naujenes pamatskola viennozīmīgi ir bagāta. 16. decembrī skola svinēja 120 gadu jubileju.

Gadu gaitā Naujenes pamatskolas adrese mainījusies vairākkārt -- no Ciršu sādžas uz Naujenes valdes namu, vēlāk uz Vecpils pamatskolas ēku. Pēdējā pārcelšanās notika vien pirms 12 gadiem, kad likvidēta Vecpils pamatskola, un Naujenes pamatskolas skolotāji un audzēkņi ar visu iedzīvi pārcēlās uz tās ēku.

Kaut gan Vecpils pamatskola slēgta, Naujenes pagastā joprojām ir divas pamatskolas. "Ar Lāču pamatskolu draudzīgi sadzīvojam," skolas direktors Pāvels Brovkins ir pārliecināts, ka pamatskola spēj sekmīgi darboties, kamēr skolēnu skaits ir aptuveni simts. „Lāču skola atrodas labā ģeogrāfiskā vietā, Lociku ciems šovasar izremontēts, tur ir laba infrastruktūra, sporta zāle, kultūras centrs, satiksme." Uz abām skolām katru darba dienu skolēnus nogādā viens un tas pats autobuss.

Visu rakstu lasiet 19. decembra numurā.