„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Nūjošana kļūst aizvien populārāka

Daugavpils nūjotāju klubs un Latvijas tautas sporta asociācija Daugavpilī rīkoja kārtējo šī aktīvā atpūtas veida festivālu.

Nūjošana pilsētā kļūst aizvien populārāka, bet, lai tā sniegtu maksimālu labumu, jāievēro nūjošanas tehnika, tāpēc, lai to izskaidrotu, arī, pirmām kārtām, tika rīkots šis festivāls. Tajā varēja piedalīties ikviens, neatkarīgi no vecuma un nūjošanas pieredzes.

Vienā no grupām darbojās iesācēji. Sertificēti instruktori paskaidroja, kā pareizi jātur nūjas, kādām jābūt roku kustībām, kā notiek iesildīšanās pirms nūjošanas.

Cita grupa devās pārgājienā uz cietoksni. Laiks netika uzņemts – tā bija pastaiga savam priekam jautrā kompānijā, taču noteiktā tempā.

Savukārt pieredzējuši nūjotāji veica 5 km distanci uz laiku. Vīriešu konkurencē ātrākais bija Igors Iļjins – 29,31 min., otrajā vietā – Konstantīns Medvedevs (31,29), trešajā vietā – Jurijs Volkovs (34,09).

Sievietēm ātrākā bija Jekaterina Medvedeva (31,57 min.), tālāk seko Olga Domašova (32,33) un Ingrīda Geriņa (34,05).