„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.9 °C
daļēji mākoņains

Aktīvie brīvdienas pavada ceļā

Mierpilnu svētdienas rītu pagriezienā uz Gorbunovkas ciemu netālu no Daugavpils un Ilūkstes novada robežas iztraucē piecas automašīnas, no kurām izkāpj košos sporta tērpos ģērbti ļaudis un, uzmetuši plecos mugursomas, uzsāk ceļu, šķiet, kompānijas līderim vien zināmā virzienā. Tie ir tūrisma kluba „Sniegpulkstenīte” biedri, kas dažu stundu pārgājienos gandrīz katru nedēļu dodas jau gadiem. Savas izstaigātās un ar velosipēdiem izbraukātās takas Daugavpils un Ilūkstes novadā viņi fiksējuši 30 izstrādātos maršrutos.

Kaut gan gājiens sākas, soļojot pa grants ceļa segumu, grupas līderis Oļegs Frīds uzreiz brīdina, ka tādi būs tikai pirmie metri. Oļegs ir tūrisma kluba „Sniegpulkstenīte” vadītājs un dibinātājs. Pirmo reizi ideja draugu pulkā doties dabā, lai atpūstos no vienmuļās ikdienas, radusies vēl skolas laikā vairāk nekā pirms desmit gadiem. "Nolēmām ar velosipēdiem aizbraukt uz Krāslavu," atminās Oļegs. Šim braucienam sekojuši citi, un, augot līdzbraucēju skaitam un pieredzei orientēties kartēs un dabā, draugi sākuši doties pārgājienos kājām un laivu braucienos. Īsā laikā nelielā skolēnu grupiņa pārtapusi par pieaugušo vadītu biedrību ar nosaukumu „Sniegpulkstenīte”, kas organizē pasākumus Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotājiem, popularizējot aktīvu dzīves veidu un attīstot tūrisma infrastruktūru.

Visu rakstu lasiet 19. decembra numurā.