„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.8 °C
neliels lietus

Valsts robežsardzes koledžas personāls organizēja labdarības akciju

Publicitātes foto

Ziemassvētku laiks ir burvības, pasaku un labestības laiks, tas ir laiks, kad bērni gaida brīnumu, pieaugušie cer uz labāku nākamo gadu, laiks, kad var nedaudz apstāties un aizdomāties par līdzcilvēkiem, tuviem un tāliem radiem. Šis laiks mums visiem saistās ar siltumu, mājas pavardu, jaukām dāvanām pie eglītes. Tāpēc jau desmito gadu pēc kārtas Valsts robežsardzes koledžas (VRK) personāls rīkoja labdarības akciju „Ziemassvētki ikvienam no mums”. Akcijai noslēdzoties, tika sarūpētas grāmatas, galda spēles, saldumi un rotaļlietas, kā arī par saziedotajiem līdzekļiem tika iegādātas vairākas kopējas dāvanas.

Mirdzums bērnu acīs ir neaprakstāms, tas prieks, ko mēs visi kopīgiem spēkiem sagādājām Adamovas un Maltas speciālo internātpamatskolu audzēkņiem nav izsakāms ne vārdos, ne parādāms fotogrāfijās. Šī gada 14.decembrī VRK Robežsardzes vēstures izpētes nodaļas darbinieki, VRK Profesionālās izglītības dienesta (Prof.ID) Pirmās un Trešās mācību rotas kadeti, VRK Kinoloģijas dienesta kinologi un Valsts robežsardzes kora dalībnieki, kā arī pūtējinstrumentu kvintets ar VRK Prof.ID Trešās rotas komandieri kapteini Māri Jefremovu priekšgalā devās uz Adamovas un Maltas speciālajām internātpamatskolām, kur tika uzņemti kā seni draugi. VRK priekšnesums un rotaļas noritēja jautrā noskaņā. Valsts robežsardzes kora dalībnieki diriģentes Kristīnes Zeltiņas vadībā priecēja ar skaistām dziesmām.  Īpašas ovācijas publikas vidū raisīja kinologu paraugdemonstrējumi ar dienesta suņiem, izskaidrots, ko darīt, ja virsū skrien nikns suns, uz vietas tika „aizturēts” Maltas speciālās internātpamatskolas drosmīgais sporta skolotājs (skolotājs pildīja figuranta lomu).

Jāpiemin, ka pasākuma laikā pārsteigums gaidīja arī VRK personālu –  skolēni un skolotāji sveica ciemiņus svētkos ar pašdarinātām Ziemassvētku kartiņām un saldumiem, muzikāliem un deju priekšnesumiem. Jāteic, bērni bija pacentušies ne pa jokam! Liels paldies viņiem!

Pateicoties VRK personāla iniciatīvai un atsaucībai, labdarības pasākums noritēja īpašā gaisotnē. Paldies visiem, kas piedalījās šī skaistā pasākuma tapšanas procesā! Bez jums šī diena nebūtu tik skaista un prieka piepildīta Adamovas un Maltas speciālo internātpamatskolu audzēkņiem.