„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+2.2 °C
daļēji mākoņains

Aizdomās par slepkavību Preiļos aizturēts vīrietis

16. decembrī Aglonas novada Kastuļinas pagastā policija aizturējusi vīrieti, kas tiek turēts aizdomās par cita vīrieša noduršanu, informē Valsts policija.

Saņemot informāciju, ka kādā dzīvojamā mājā atrasts vīrieša līķis, policija nekavējoties devās uz notikuma vietu, kur atraduši 1965. gadā dzimuša vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtām brūcēm kakla rajonā.

Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un sākta izmeklēšana.

Drīz vien Preiļu iecirkņa likumsargi par minētās slepkavības izdarīšanu aizturējuši aizdomās turēto personu – kādu 1964. gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk tiesāts par zādzībām.

Policija turpina izmeklēšanu un skaidro vīrieša saistību ar slepkavību. Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Krimināllikuma 116. pants par slepkavību paredz sodu – mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.