„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. maijs
Otrdiena
Enriko, Henriete, Henrijs, Jete
+4.5 °C
daži mākoņi

Piparkūku galvenā sastāvdaļa ir mīlestība

Dienu pirms trešās Adventes Līksnas pagasta bibliotēku piepildīja šai vietai neierasts aromāts, piparkūku smarža vedināja nevis uz grāmatu krātuvi, bet gan stāvu augstāk. Tur visu rīta cēlienu čakli darbojās vietējie rūķīši – bērni, jaunieši, mammas un vecmammas kopā veidoja, cepa, apgleznoja un degustēja piparkūkas radošajā darbnīcā "Margaritas Stārastes tēli piparkūkās”.

„Ņemam mīklu un mīcām – kā plastilīnu,” rūķu grupai pirmo komandu deva viena no radošās darbnīcas organizatorēm, jaunatnes lietu speciāliste Sintija Giptere. Ideja cept piparkūkas kopā radās jau pērn, kad jaunieši atzinušies, ka nemāk cept piparkūkas, bet vēloties to vērst par labu. Kopīgiem spēkiem beigās tika izcepts tik daudz piparkūku, ka pieticis gan pašu vēderpriekam, gan dāvanām mammām un tētiem.

„Bērni daudz lasa Margaritas Stārastes grāmatas, tāpēc izspriedām -- kāpēc gan neiedvesmoties no viņas radītajiem tēliem?” pastāstīja bibliotēkas vadītāja Liene Dzalbe. No kartona tika izgrieztas tēlu formiņas, vispopulārākais bērnu vidū izrādījās Zīļuka tēls.

Visu rakstu lasiet 22. decembra numurā.