„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. maijs
Otrdiena
Enriko, Henriete, Henrijs, Jete
+7.9 °C
skaidrs laiks

Daugavpils saņēma divus autobusus

Wikimedia

Šonedēļ Daugavpils saņēma divus autobusus, kuri drīzumā, pēc tehniskās apskates un izmēģinājuma braucieniem, sāks kursēt pilsētas maršrutos.

Zemās grīdas autobusi „Volvo 7700” nav jauni, taču ļoti labā tehniskā stāvoklī, tie ražoti 2006. gadā, autobusu garums – 12 metri. Autobusu iegāde uzņēmumam „Daugavpils satiksme” izmaksāja 150 000 eiro, tas ir plānots pirkums, jo vecie autobusi savu laiku jau nokalpojuši, tiem ir ļoti liels nobraukums, turklāt tie bieži bojājas, jo īpaši ziemā. Tāpēc vecie autobusi pakāpeniski tiek nomainīti pret jaunākiem.

Savukārt pēc Križu iedzīvotāju lūguma Daugavpils domes Transporta komisija nolēma eksperimentālā kārtā uz trim mēnešiem no 1. janvāra mainīt 12. maršruta (Autoosta–Križi) autobusa reisa pl. 17.15 kustības shēmu – šī reisa autobuss, izbraucot no autoostas, turpceļā kursēs caur Ķīmiķu mikrorajonu un gar Daugavpils reģionālo slimnīcu. Ja būs pietiekama pasažieru plūsma un pozitīvas atsauksmes, izmaiņas tiks saglabātas.