„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+16.4 °C
daži mākoņi

Stacijas ielas remontu turpinās nākamgad

freeimages.com

Līvānos atjaunota satiksme Stacijas ielā, jo ir noteikts ielas rekonstrukcijas darbu ziemas pārtraukums. Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods pastāstīja, ka ielai uzklāta asfaltbetona apakšējā kārta, bet būvdarbus plānots atsākt nākamgad pavasarī.

Stacijas iela, kas ir nozīmīga tranzītiela pāri dzelzceļam un savieno pilsētas centru ar industriālās zonas un privātmāju sektora daļu, tiek rekonstruēta par ERAF, valsts un pašvaldības finansējumu. Būvdarbus veic SIA „Rere Vide 1”.

Pašvaldība piesaistījusi ES līdzekļus -- vairāk kā 2,5 milj. eiro jeb 85% no kopējām izmaksām, tikmēr Līvānu novada domei jāiegulda tikai 322 900 eiro, uzsvēra A. Vaivods.

Jāpiebilst, ka būvdarbi Stacijas ielā un tās apkārtnē ilgs līdz 2020. gadam, un šogad jau ir uzbūvēts gājēju un velosipēdistu gaisa tilts pāri dzelzceļam, tāpat plānots pārbūvēt Fabrikas un Celtniecības ielas posmu.