„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+8.8 °C
nedaudz mākoņains

Aglonas bazilikas Kora skola ar jauniem mūzikas instrumentiem

Publicitātes foto

Sestdien, 23.decembrī, Aglonas bazilikas Kora skolai 25. gada izskaņā notika mācību pusgada noslēguma pasākums. Pirms koncerta trīs labākajiem audzēkņiem bija gods ieskandināt pianīnu, kas iegūts, pateicoties uzvarai “LMT Latvijai” konkursā un novada domes atbalstam. Skolai šis jau ir piektais šogad jauniegūtais mūzikas instruments.

“Vairākus gadus cītīgi strādājām, lai audzēkņiem būtu jauni un kvalitatīvi mūzikas instrumenti. Rakstījām pieteikumus dažādiem projektiem un piedalījāmies konkursos, tomēr nesekmīgi. Ieguldītās pūles vainagojās panākumiem tieši mūsu jubilejas gadā – četri pianīni un flīģelis! Tas ir ievērojams ieguldījums muzikālās izglītības attīstībā Aglonas novadā,” gandarīti stāsta skolas direktore un projekta autore Ieva Lazdāne.

Uz pianīna “Kawai K-15E” ieskandināšanu sapulcējušies bija skolas audzēkņi, skolotāji, vadība un vecāki. Pasākumu svinīgi atklāja Aglonas novada domes priekšsēdētāja Ingūna Barkeviča:  “Vinnijs Pūks ir teicis – diena bez drauga ir kā medus pods bez medus. Lai vienmēr jūsu  medus pods ir  pilns, jo darot kopā var paveikt daudz brīnumu, no maziem brīnumiem veidojas viens liels brīnums – un šoreiz tas ir - brīnišķīgais instruments.”

Klātienē piedalījās arī “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) pārstāve. “Novadā šogad šī jau ir ceturtā īstenotā iecere projektu konkursā “LMT Latvijai”, bet ne pēdējā. Labiekārtota Aglonas vidusskolas bibliotēka, sociālās aprūpes centram iegādāts nūjošanas inventārs, sniegts atbalsts tautas velosporta svētkiem. Bet iedzīvotāju balsojumā tieši iniciatīva par pianīna iegādi guva vislielāko atbalstu. Gandarījums, ka nākamo gadu audzēkņi varēs sākt ar jaunu motivāciju un iedvesmu! Lai gaiši svētki un muzikāli bagātīgs jaunais gads,” vēl LMT Biznesa klientu centra “Daugavpils” vadītāja Edīte Faibuševiča.

LMT projektu konkursā iegūto pianīnu klavieru klasē ieskandināja audzēkņi, kuri Aglonas bazilikas Kora skolas klavierspēles  ieskaitē saņēma augstākos vērtējumus – Meldra Kirsanova,  Annija Rateniece un Ričards Matīss Āriņš. Pēcāk Aglonas bazilikas Baltajā zālē norisinājās skolas mācību pusgada noslēguma koncerts, kurā uzstājās koklētāju ansamblis, 1.klases vokālais ansamblis, 2.–3.klašu un 4.–9.klašu koris, solisti, dueti un trio, jaunie ērģelnieki un pianisti. Bet noslēgumā tika dalītas liecības un ēsts skolas 25   gadu jubilejas noslēguma kliņģeris.Ieradās arī Ziemassvētku Vecītis ar dāvanu maisu.

Par projektu “Pianīna Kawai K-5E iegāde Aglonas bazilikas Kora skolai” balsot varēja ikviens iedzīvotājs, bet finansējumu ieguva tikai piecas atbalstītākās ieceres Aglonas novadā. Projekta īstenošanai tika iegūti 2000 eiro no LMT, kā arī 1399 līdzfinansējums no novada domes.