„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+15.3 °C
apmācies

Ilūkstē atjauno jumtus un uzstāda ūdens skaitītājus

Egons Davidenko un Aleksandrs Vītols diskutē par mājokļu siltināšanu // Foto: Egita Terēze Jonāne

Ilūkstē šis bija daudzdzīvokļu namu jumtu remontu, ielu remontu un ūdens skaitītāju maiņas gads, uzsver pašvaldības uzņēmuma „Ornaments”  valdes loceklis Jurijs Altāns un māju pārvaldnieks Aleksandrs Vītols, kurš uzņēmumā sāka strādāt šovasar. 

Ieguldot iedzīvotāju uzkrāto naudu, kredītu un pašu finansējumu, ir uzklāti jauni jumti daudzdzīvokļu mājām Brīvības ielā 8 un Raiņa ielā 44a. Nomainot jumtu, tika atjaunoti arī ventilācijas skursteņi un lietus ūdens notekcaurules. Tāpat ir noslēdzies iepirkums par fasādes atjaunošanu mājai Raiņa ielā 44a, kur iepriekš tika ielikti jauni logi un ārdurvis. 

„Šo abu māju iedzīvotāji pirms tam piekrita, ka viņi maksās lielāku apsaimniekošanas maksu, lai segtu to summu, kuru „Ornaments” ieguldīja remontos.  Redzot, ka uzkrājuma fonds ir priekšnoteikums, ka tiks uzklāts jauns jumts un veikti citi remonti, šādu fondu ar kopsapulces lēmumu izveidoja mājas Gagarina ielā 4 un Gagarina ielā 6 iedzīvotāji Eglaines pagastā,” teica Aleksandrs.

Kur uzkrājumu fonds ir mazāks, tur uzņēmums varēja nomainīt āra durvis un logus kāpņu telpās, piemēram, mājai Pilskalnes ielā 5, Kastaņu ielā 36 u.c., tāpat jaunas durvis ir mājai Jēkabpils ielā 12.

SIA „Ornaments” dažādojis pakalpojumus, piemēram, pēdējos divus trīs gadus tas, saņemot pašvaldības ceļu  fonda līdzekļus, remontē ielas. Šogad tika atjaunots asfalta segums Zemgales ielā un uzlaboti vairāki lauku ceļu posmi, tāpat rekonstruēta veselības centra „Ilūkste” fasāde, uzklāts jauns jumts Pilskalnes pagasta pārvaldei, teic J. Altāns. 

Pilnu rakstu lasiet 29.decembra numurā.