„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Sporta veterānu jubilejas tikšanās

Aleksandrs Rube

21. decembrī Daugavpils Olimpiskajā centrā notika tradicionālā sporta veterānu tikšanās, kura šogad norisinājās desmito reizi. Tāpat kā agrāk, atlētu „kodols” ir vietējie bokseri, vairākums no viņiem – sporta meistari.

Pasākuma organizators, Daugavpils boksa kluba valdes loceklis un boksa treneris Vladimirs Pučka atzīmēja, ka ar katru gadu sporta veterānu tikšanās kļūst aizvien sirsnīgākas un pārdomātākas, jo vēl pirms pieciem gadiem tika vien vestas dāvanas uz mājām. Taču bokseri nolēma rīkot pilnvērtīgus pasākumus, kuros skan mūzika un pie galda risinās draudzīgas sarunas.

Šogad Sarkanā Krusta, avīzes „Latgales Laiks” un citu sponsoru dāvanas saņēma Ignats Šimkuns (divkārtējs sporta meistars boksā un pirmais sporta meistars boksā Daugavpilī, kā arī sporta meistars maratonā), Murtazs Santeladze (sporta meistars boksā), Vladimirs Prigorkins (sporta meistars), Aleksandrs Silovs (sporta meistara kandidāts), Aebs Juņajevs (PSRS čempions boksā skolēniem), Dmitrijs Repko (sporta meistars), Oļegs Ivanovs (Eiropas čempions dzelzceļniekiem), Igors Šagovs (trīskārtējs Arnolda Knīša kausa ieguvējs), Vladimirs Gensirovskis (PSRS junioru čempionāta medaļnieks), Oļegs Garkovskis (sporta meistars), Jevgeņijs Kirilovs (sporta meistars), Ļevs Borisovecs (sporta meistars), Vladimirs Moisejevs (slavens volejbolists), Valērijs Zaharovs (bokseris un brīvās cīņas treneris) un Vladimirs Golubevs (brīvās cīņas stila cīkstonis, veterānu čempions). Īpaši tika godināts Ivans Pučka – bijušais Lokomotīvju remonta rūpnīcas (LRR) arodkomitejas priekšsēdētājs un liels boksa entuziasts Daugavpilī.

„Var teikt, ka, pateicoties mana tēva pūlēm, Daugavpilī izdevās saglabāt labu boksa skolu,” teica V. Pučka, „deviņdesmitajos gados, kad notika LRR privatizācija, viņam izdevās pārliecināt tās priekšniecību un pilsētas vadību, ka bokss ir obligāti jāatbalsta. Un viņam tas izdevās.”

Bokseri šajā pasākumā vēlētos redzēt ne tikai tos, ar kuriem tikušies ringā, bet arī citu sporta disciplīnu pārstāvjus. Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims atzīmēja, ka, visdrīzāk, jau nākamajā gadā šī vēlēšanās piepildīsies un dome organizēs lielu balli visiem sporta veterāniem.