„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
apmācies

Jaunajā gadā pieaugs DzKSU tarifs

ddzksu.lv

No 2018. gada 1. janvāra Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) tarifs palielināsies par 0,02 eiro par 1 kvadrātmetru. Šo informāciju Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komitejas sēdē paziņoja uzņēmuma pārstāvji – DzKSU izpilddirektore Jūlija Mamaja un valdes loceklis Aleksandrs Samarins.

Tarifa pieaugums saistīts ar minimālās darba algas palielināšanu – tas skars daudzus DzKSU darbiniekus. Kā liecina oficiālā informācija, pašlaik uzņēmumā strādā 151 sētnieks un 11 apkopēji, turklāt viņi visi saņem minimālo atalgojumu. Ievērojot proporcionāla darba algas pieauguma principu, jaunajā gadā palielināsies arī DzKSU administrācijas darbinieku atalgojums (aptuveni 70 cilvēki).

Sēdē tika apspriesta daudzdzīvokļu namu pāreja no DzKSU pie citām apkalpojošām organizācijām. Beidzamajos četros gados Daugavpilī reģistrēti 37 šādi objekti (no 50 līdz 100 iedzīvotājiem katrā mājā). Līguma laušanas iemesls visbiežāk ir izdevīgāka maksa par pakalpojumu. Pašlaik uzņēmums meklē iespējas, lai mazinātu šo tendenci, lai gan atzīmē arī to, ka mājas atsakās no DzKSU pakalpojumiem tad, kad ēkas jau ir renovētas un siltinātas.

Mājās, kuras apkalpo DzKSU, vidējā maksa par 1 kvadrātmetra apkalpošanu ir 30,25 centi. Jāņem vērā, ka tarifa aprēķins katrai mājai ir atšķirīgs un atkarīgs no daudziem faktoriem.