„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Par Sudraba muzeju nav aizmirsts

pinterest.com

Pirms kāda laika Daugavpils pašvaldība atbalstīja ideju atvērt pilsētā Sudraba muzeju.

Idejas iniciators ir populārais mākslinieks un juvelieris Oļegs Auzers, Dzīvā sudraba muzeja dibinātājs Limbažos. Viņš plānoja pārcelt savu muzeju uz Daugavpili, jo šeit ir vairāk iespēju attīstībai un tūristu piesaistei.

Telpas muzejam tika plānots piešķirt Vienības namā, tur, kur agrāk atradās grāmatnīca „Globuss”. Bija paredzēts, ka jaunais objekts varētu kļūt par savdabīgu daudzfunkcionālu centru, - vietu, kur sudraba izstrādājumus var ne tikai apskatīt, bet arī iegādāties, rīkot meistarklases un juvelieru kursus, sniegt visiem interesentiem noderīgu informāciju par šo metālu. Pirmais solis centra veidošanā bija biedrības „Daugavpils sudraba lilija” dibināšana.

Pašlaik muzeja pārcelšanās ir apturēta mākslinieka O. Auzera personīgu iemeslu dēļ, taču plāni nav mainījušies. Kā teica Daugavpils domes Kultūras un izglītības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis, viss paliek spēkā, un 2018. gadā šis jautājums atkal tiks risināts. Tikai tagad muzejam tiks piedāvāta cita vieta, iespējams, tas atradīsies vienā no topoša Motormuzeja telpām cietoksnī.