„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.5 °C
skaidrs laiks

Krāslavieši izrotāja logus un pagalmus

Egita Terēze Jonāne

Krāslavas pilsētas privāto un daudzdzīvokļu māju logi un pagalmi ietērpti Ziemassvētku un Jaungada rotā.

Lāčplēša ielā 4 gan pie logiem, gan pagalmā un uz vārtu stabiem sasēdināti egļu zaru rūķi ar sūnu cepurēm, bet dzīvokļa durvis un pagalma vārtiņus rotā Adventes vainagi. Cita krāšņa rota -- egļu zaru vītne -- uzlikta arī lielajam logam. Rotājumu autore Anna Bogdanoviča pastāstīja, ka gan rūķi, gan vainagi un vītne ir bērnu Alīnas (1,5 gadi) un Anastasijas (7 gadi), vīra un viņas pašas roku darbs. „Mēs šos rotājumus sapinām mežā, pēc tam atvedām uz mājām. Katru gadu izdomājam kaut ko jaunu. Ļaujoties fantāzijas lidojumam, šogad tapa rūķi, bet kur ir rūķi, tur ir Ziemassvētku vecītis, dāvanas, piparkūkas,” teica Anna. 

Inga Paceviča

Ejot garām daudzdzīvokļu mājai Raiņa ielā 6, uzmanību piesaista no kāda loga raidītais lāzera gaismas stars, kas krāsaini izgaismo ārā stāvošās automašīnas, ietvi un kokus. Logā salīmētas papīra Salaveča un sniegavīru figūras, sniegpārsliņas. „Pirms četriem gadiem ar vīru nolēmām, ka izrotāsim logus bērnu dēļ. Nu jau četrus gadus gan bērni Karīna (7 gadi) un Ričards (3 gadi), gan kaimiņi jautā, kad izrotāsim logus. Šogad atšķiras rūķu tēma. Tāpat esam uzlikuši lāzera gaismu, par kuru priecājas pat suņi, proti, tie cenšas noķert starus. Svētkus varam radīt paši. Esam uzvarējuši Krāslavas novada pašvaldības konkursā, un pagājušajā gadā saņēmām galveno balvu -- stilizētu eglīti. Arī tā ir uzlikta uz palodzes,” teica rotājuma idejas autore Inga Paceviča.  

Adventes vainags ir durvju vai vārtu rota

Gan Annas Bogdanovičas un Ingas Pacevičas, gan citu krāslaviešu rotājumus vērtēs Krāslavas novada domes žūrija konkursā „Rotājot savu māju, jūs rotājat mūsu pilsētu”. Laureāti tiks sumināti janvāra sākumā.