„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+8.5 °C
neliels lietus

Līvānu novada dome iebilst pret vairāku autobusu reisu slēgšanu

livani.lv

Līvānu novada dome aizvadītā gada nogalē saņēma vēstuli no Latgales plānošanas reģiona ar lūgumu izskatīt un sniegt savu viedokli saistībā ar Valsts SIA "Autotransporta direkcija" sagatavoto priekšlikumu par Latgales reģiona maršutu tīkla (ieskaitot starppilsētu maršrutus) samazināšanu 2018.gadam. Līvānu novada dome iebilst pret vairāku autobusu maršrutu slēgšanu.

Saskaņā ar Satiksmes ministrijas 2017.gada 30.novembra rīkojumu Sabiedriskā transporta padomei uzdots apstiprināt plānoto reģionālās nozīmes maršrutu tīkla apjomu (kilometros) 2018.gadam un turpmākajiem gadiem atbilstoši likumā par kārtējā gada valsts budžetu un likumā par vidēja termiņa valsts budžetu piešķirtajiem līdzekļiem valsts budžeta apakšprogrammā “Sabiedriskais transports”.

Lai realizētu šo uzdevumu, VSIA “Autotransporta direkcija” sadarbībā ar plānošanas reģioniem jāsagatavo Sabiedriskā transporta padomei priekšlikumi maršruta tīkla samazināšanai vidēji par 1 miljonu kilometru katrā plānošanas reģionā.

Līvānu novada pašvaldība ir nosūtījusi vēstuli Latgales plānošanas reģionam, kurā pauž viedokli par to, ka neatbalsta VSIA “Autotransporta direkcija” sekojošus priekšlikumus Latgales maršrutu tīkla optimizācijai /samazināšanai:

1) Maršruta Nr.7983 Rīga-Daugavpils 4 reisu slēgšanu,

2) Maršruta Nr.6897 Līvānu stacija-Gaisa tilts-Jaunsilavas 6 reisu slēgšanu.

Maršruta Rīga-Daugavpils reisus uz Daugavpili Līvānu novada iedzīvotāji izmanto, lai nokļūtu Daugavpils reģionālajā slimnīcā un citās medicīnas iestādēs, kā arī augstākās un profesionālās izglītības iestādēs.

Maršruts Līvānu stacija-Gaisa tilts-Jaunsilavas saskaņots ar Līvānu novada izglītības iestāžu un novada uzņēmumu darba laikiem.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods uzskata, ka autobusu reisu slēgšana ir kārtējais  solis pretim lauku iznīcināšanai. "Kurš gribēs dzīvot vietā, kur ir vāja transporta infrastruktūra, slēgtas skolas, slimnīcas un kas to lai zin, kas būs nākamais? Ja tiks slēgti minētie autobusu reisi, tas samazinās iespējas skolēniem no lauku teritorijām nokļūt izglītības iestādēs, kā arī strādājošajiem uz darbu. Ne visi var atļauties katru dienu izmantot šim mērķim personīgās automašīnas."