„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Iecelts jauns pašvaldības policijas vadītājs

Aleksandrs Linkevičs un Genādijs Kaminskis // Foto: Aleksandrs Rube

29. decembrī Daugavpils domes sēdē deputāti apstiprināja Genādija Kaminska iecelšanu Daugavpils pašvaldības policijas priekšnieka amatā. G. Kaminskis pašvaldības policijā strādā kopš 1995. gada, savukārt no 2002. gada viņš pildīja priekšnieka vietnieka pienākumus.

Par Daugavpils pašvaldības policijas priekšnieka vietnieku apstiprināts Aleksandrs Linkevičs, kurš kopš 1986. gada strādāja Valsts policijā. No 2009. gada A. Linkevičs bija Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks. Arī viņš kandidēja uz pašvaldības policijas priekšnieka amatu, bet pēc konkursa rezultātiem piekrita kļūt par priekšnieka vietnieku. Trešais kandidāts bija Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa bijušais vadītājs Igors Trofimovs.

Pašvaldības policijas iepriekšējais vadītājs Vladimirs Gudakovskis tika atlaists dienesta pārbaudes rezultātā. Pēc viņa atstādināšanas pērnā gada septembrī par šīs instances pagaidu vadītāju kļuva Kaspars Ķikuts, kuru toreizējais domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš speciāli uzaicināja no Rīgas pašvaldības policijas.

Jaunās vadības iecelšanu pozitīvi novērtēja visi pašvaldības deputāti, kuri pauda cerību, ka policisti veiksmīgi apkaros nelegālā alkohola apriti pilsētā.