„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 15. maijs
Trešdiena
Airita, Arita, Sofija, Taiga
+16.8 °C
apmācies

Informācija iedzīvotājiem par Ziemassvētku eglīšu utilizāciju

daugavpils.lv

Sakarā ar  situāciju, kas ik gadu saistīta ar Ziemassvētku eglīšu izmešanu un tālāko to apsaimniekošanu pēc svētku periodā, Daugavpils pilsētas pašvaldības administratīvās teritorijas sadzīves atkritumu apsaimniekotājs SIA “Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” lūdz ievērot sekojošo:

1)  Pēc Ziemassvētku un Jaunā gada nosvinēšanas lūdzam svētku eglītes novietot atkritumu konteineru laukumos netālu no konteineriem / daudzdzīvokļu māju atkritumu šahtām, veicot eglīšu novietošanu pēc iespējas kompaktāk, lai SIA “AADSO” spētu optimāli veikt to savākšanu un tālāku apsaimniekošanu.

2)  Vienlaikus informējam, ka savāktās eglītes tiks  nogādātas Zemgales vidusskolā, kur tās  izmantos apkurei. Šāds risinājums ir racionāls un ekoloģiski pamatots, jo izmestās eglītes kalpos kā siltumenerģijas avots un netiks apglabātas atkritumu poligonā “Cinīši”.

SIA “Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija”