„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 15. maijs
Trešdiena
Airita, Arita, Sofija, Taiga
+16.8 °C
apmācies

Gripas epidēmija nepaies garām

pexels.com

Ik gadu ziemas sezonā sākas gripas epidēmija.

Epidemioloģiskās uzraudzības laikā fiksēti atsevišķi saslimšanas gadījumi un runāt par gripas masveidīgu izplatīšanos vēl ir agri, uzskata Daugavpils vecākā epidemioloģe Nonna Vološčuka. Pēc viņas rīcībā esošajiem datiem, no 2017. gada 28. decembra līdz 2018. gada 3. janvārim Daugavpilī nav fiksēti saslimšanas un hospitalizācijas gadījumi. Taču ārste apgalvo, ka no epidēmijas būs grūti izvairīties, jo gripas vīruss pastāvīgi mainās, un tā jaunās formas noteikti izraisīs masveida saslimšanu.

Ik gadu gripas izplatības monitorings tiek veikts no sezonas sākuma, t. i., no oktobra. Saskaņā ar Latvijas infektoloģijas centra datiem, laikposmā no 2017. gada 19. oktobra līdz 28. decembrim fiksēti 23 gripas klīniskie gadījumi. Tie reģistrēti galvenokārt Rīgā, taču arī Daugavpilī bija vairāki saslimušie. Galvenokārt slimo bērni.

Atgādinām, ka epidēmija sākas, ja saslimst 100 cilvēki uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Beidzamajos gados epidēmija parasti sākās janvāra beigās un ilga līdz martam, visvairāk saslimušo bijis februāra pirmajās nedēļās.