„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+8.2 °C
mērens lietus

Daugavpilī piedzima Ļevs, bet Preiļos - Emīlija

freeimages.com

Daugavpiliešiem Renatai un Artjomam Jakubčenokiem 1. janvārī pl. 00.12 Daugavpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca viņu pirmdzimtais – dēliņš Ļevs. Puisēns ir pirmais jaundzimušais 2018. gadā Daugavpilī. Mazulis sver 3,58 kg un ir 54 cm garš.

 „Sajutos ļoti laimīga. Ļevs ir ļoti gaidīts bērns. Un mēs apzināti atbraucām uz Daugavpili no Kaļiņingradas (Krievija), kur trīs gadus mācāmies un strādājam, lai dēls piedzimtu mūsu dzimtajā pilsētā. Mācāmies laiku, dzīves ritmu pakārtot dēlam. Ļevam jau patīk, ka viņu auklē uz rokām,” teica Renata.

Artjoms dzemdību laikā atradās blakus telpā, un, kā teica jaunais tētis, viņš ļoti pārdzīvoja par sieviņu un bērnu. „Savas sajūtas pagaidām pastāstīt nevaru, pierodu, ka esmu tēvs,” atzīst Artjoms.

Renāta un Artjoms ar avīzes starpniecību pateicās Daugavpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļas ārstiem, vecmātēm un sanitārēm par gādīgām rūpēm un profesionalitāti. Tāpat novēlēja dēlam Ļevam augt veselam, stipram, gudram un laimīgam. 

Tikmēr Preiļu slimnīcā 1. janvārī pirmā piedzima meitene Emīlija (3,07 kg, 52 cm). Mamma Ilze Šņukute ir rēzekniete. Arī viņa dzemdēja pirmo reizi un neslēpa prieku, ka meitiņa piedzima Jaunā gada pirmajā dienā pl. 8.35. Ilze pastāstīja, ka atbraukusi no Rēzeknes, jo par Preiļu slimnīcas Dzemdību nodaļu dzirdējusi tikai pozitīvas atsauksmes.

Pilnu rakstu lasiet 5.janvāra numurā.