„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.8 °C
apmācies

Aicina darba devējus pieteikt vakances «Ēnu dienai»

freeimages.com

No šodienas, 8. janvāra, ir atvērta darba devēju — uzņēmumu, organizāciju un iestāžu — pieteikšanās praktiskās biznesa izglītības organizācijas Junior Achievement Latvija (JA Latvija) organizētajai ikgadējai karjeras izglītības programmai «Ēnu diena», kas šogad norisināsies 14. februārī. Šogad «Ēnu dienai» notiks jau 17. gadu pēc kārtas.

Ēnu devēji aicināti reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem — portālā www.enudiena.lv  līdz 2. februārim. Savukārt no 16. janvāra pieteikšanos piedāvātajām vakancēm uzsāks arī skolēni, potenciālie ēnotāji, un viņu pieteikumi tiks pieņemti līdz 9. februārim. Darba devēji ir aicināti nekavēties ar pieteikumiem — jo agrāk vakance ir publicēta portālā, jo lielākas izredzes tai ir sapulcināt lielāku skolēnu pieteikumu skaitu, kas nodrošina darba devējam plašākas atlases iespējas.

Šogad organizatori īpaši vēlas izcelt profesiju iespējas StartUp uzņēmumos jeb jaunuzņēmumos. Pateicoties tehnoloģiju straujai attīstībai, mainās darba tirgus formāts, profesiju pārstāvju ikdiena un saturs. Tā kļūst arvien pievilcīgāka millenium paaudzes un vēl jaunāku darba ņēmēju vidū. Proti, pētījumi rāda, ka jau tuvākajā nākotnē arvien vairāk cilvēku tiks nodarbināti kā ārštata darbinieki (freelancer), pieaugs dzīves un darba līdzsvara nozīme, būs pieprasījums pēc jaunām zināšanām un prasmēm — radošuma, kritiskās domāšanas, uzņēmīguma un digitālajām prasmēm. Jau tagad šīs prasmes ir būtisks veiksmes priekšnosacījums, lai radītu vai darbotos jaunuzņēmumos, kas īsteno pasaulē konkurētspējīgas idejas.