„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Dagdas novadā notiks latviešu filmu maratons

pexels.com

Dagdas novada dome pagājušā gada pēdējā sēdē apstiprināja 2018. gada  pasākumu plānu, pastāstīja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Krūmiņa.

Tā kā šis ir Latvijas 100. jubilejas gads, pašvaldība ieplānojusi latviešu filmu maratonu visu gadu un simtgades pasākumus novada kultūras iestādēs 17. un 18. novembrī, kā arī simtgades zaļumballi Dagdas estrādē 11. augustā un svētkus „Latvijas Goda aplis” 18. augustā Kroma kalnā.

Janvārī notiks pašdarbnieku saiets „Kultūras zvaigznājs 2018”, kurā pasniegs balvas labākajiem kultūras darbiniekiem, bet februārī ieplānoti gan Meteņdienas pasākumi, gan kāzu jubilāru godināšana un medību trofeju izstāde Dagdā.

Tikmēr marts aizritēs bērnu solistu un kolektīvu sadziedāšanās svētku „Cālis gaida pavasari” zīmē.

Tradicionālais galda dziesmu un „gvelžu” saiets nu jau 15. reizi notiks aprīlī.

Savukārt maiju ievadīs Baltā galdauta svētki, kas veltīti Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, tāpat izskanēs bērnu mākslas un modes festivāls „Apskauj mani, māmuliņa” un vokālo ansambļu sadziedāšanās svētki „Pavasara pieskāriens”.

Jūnijā ieplānoti ritma deju svētki „Dejotprieks” un starptautiskā folkloras festivāla „Baltica 2018” Vasaras saulgriežu koncerts Dagdā, kā arī ielīgošanas svētki Andrupenē un jauniešu saiets „Eko-retro diskotēka” Ķepovā.

Lai gan jūlijā centrālais pasākums būs Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, tomēr vairāki svētki notiks arī Dagdas novadā, proti, „Annas Dagdā”, pļaušanas svētki Asūnē, starptautiskais baltkrievu dziesmu un deju festivāls „Fest 2018” Dagdā, Latgales stāstnieku festivāls „Omotu stuosti par bitinīkim” un senioru deju kopu sadancis „Veldzītēm 10” Andrupenē un dārza svētki Konstantinovā.

Savukārt augustā paredzēti Saulespuķu svētki Bērziņos, Svētā Ludviga svētki Ezerniekos un Šķaunes folkloras kopas „Gaiļupīte” un vokālā ansambļa „Atpūta” 5 gadu jubilejas koncerts.

Septembris būs bagāts ar sadanci Andrupenē, baltkrievu kultūras dienām Dagdā un Miķeļdienas gadatirgu Šķaunē.

Mazākumtautību kultūras svētki „Zavaļinka” Svariņos, zemnieku balle Dagdā un vokālā ansambļa „Prieks” 10 gadu jubilejas koncerts ieplānots oktobrī. 

Pusapaļu jubileju - 5 gadus - novembrī svinēs Andrupenes tautas nama kolektīvi „Sovvaļnīks” un „Ondrupīši”.

Gada nogalē, decembrī, notiks Adventes Lūgšanu brokastis, Ziemassvētku tirgus un rokdarbnieču saiets Dagdā.