„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+7.5 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī un novadā turpinās industriālo zonu atjaunošana

pexels.com

Gada nogalē Daugavpils domē un Daugavpils novada domē pieņemti lēmumi, kas saistīti ar industriālo zonu atjaunošanu. Tostarp abas pašvaldības iesniegušas kopīgu projektu Dienvidlatgales pašvaldību teritoriju pilsētvides revitalizācijas konkursā. Kā arī tiks īstenoti projekti sadarbībā ar citām pašvaldībām.

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē deputāti atbalstīja Daugavpils degradēto ražošanas teritoriju turpmākās atjaunošanas un attīstības programmas. Tuvākajā laikā pilsētā sāksies Čerepovas industriālās zonas attīstības otrais posms. Čerepovas zonas izveides projekta kopējās izmaksas ir 6 miljoni eiro, tas tiek īstenots sadarbībā ar Ilūkstes novada pašvaldību. Otrā posma ietvaros tiks uzlabota ceļu infrastruktūra (ceļi, stāvvietas un piebraucamie ceļi). Tādējādi tiks atjaunota rūpnieciskā teritorija 4 ha platībā, kurā varēs izveidot 120 jaunas darba vietas, piesaistot komercinvestīcijas 5 miljonu eiro apmērā. Pašlaik par šo zonu interesējas vietējie uzņēmumi „East Metal” (tērauda izstrādājumu ražošana), „SMD Baltic” (elektronikas ražošana), „Rital D” (gaļas izstrādājumu ražošana) un citi.

Daugavpils pilsētas un novada pašvaldība kopīgiem spēkiem plāno īstenot projektu „Dienvidlatgales pašvaldību teritoriju pilsētvides revitalizācija ekonomiskās aktivitātes paaugstināšanai”, kura kopējās izmaksas ir 5,7 mlj. eiro (3,4 mlj. eiro pilsētas daļa un 2,3 mlj. novada daļa).

Šajā projektā pilsēta plāno sakārtot Gajoka teritoriju, tostarp atjaunot dzelzceļa līnijas, kuras atrodas šajā rajonā. Tādējādi tiks izveidota industriālā zona 8 ha platībā ar 89 jaunām darba vietām. Pateicoties tam, pašvaldības cer piesaistīt uzņēmēju investīcijas (līdz 2 miljoniem eiro). Daugavpilī par šo projektu izrāda interesi firma „Sweet House” (miltu izstrādājumu ražošana), „Mamas D” (biodegvielas ražošana) un „ArtHouse” (kravu pārvadājumi).

Savukārt Daugavpils novads šajā projektā plāno pievērsties Luknas un Sventes rūpnieciskajam potenciālam, attīstot industriālo zonu 6 ha platībā ar aptuveni 80 darba vietām un cerot piesaistīt uzņēmēju investīcijas 1,1 mlj. eiro. 

Pilnu rakstu lasiet 5. janvāra numurā