„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Rēzeknietis nofotografē Latgales svētku egles

(1) Krāšņā Krāslavas egle // Foto: Artūrs Zaremba

Nobraukdams gandrīz 700 km, Rēzeknes iedzīvotājs Artūrs Zaremba ar sievu apskatīja un nofotografēja svētku egles, kuras uzstādītas Latgales lielpilsētu un mazpilsētu centros.

Artūrs pastāstīja, ka visas egles ir koši sapostas, tomēr, viņaprāt, krāšņākā ir Krāslavas egle: „Visas Latgales egles apskatījām divos braucienos, mājās atgriezāmies pēc pusnakts. Visas egles ir skaistas, bet to rotājums ir gaumes lieta.” Iebraucot Krāslavā, sācies sniegputenis, iespējams, tieši tāpēc šī egle ierindojusies pirmajā vietā egļu topā. Daugavpils egle pārsteigusi ar savu bagātīgo rotājumu, tikmēr pašmāju, Rēzeknes, egle esot saudzīgākā pret dabu, jo darināta no mākslīga materiāla, turklāt to var uzstādīt katru gadu.

Artūrs Zaremba katru gadu ar ģimeni ceļo tieši pirms Ziemassvētkiem, lai apskatītu dzimto Latgali. Mērķis katrreiz ir cits, un šogad bija vēlēšanās aplūkot svētku egles.

Mākslīgā Rēzeknes egle

Zarembas ģimene egli sameklē pašu mežā un rotā Ziemassvētku priekšvakarā, bet pēc Jaungada egli iznes laukā un iesprauž zemē, lai tā vēl kādu laiku zaļotu.  „Nolēmām, ka šogad dzīvā meža eglīte tiks rotāta pēdējo reizi. Nākamgad iegādāsimies mākslīgo. Jāsaudzē šī dabas zaļā rota,” teica Artūrs, novēlēdams „Latgales Laika” lasītājiem panākumiem bagātu un priecīgu Jauno gadu!