„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+14.8 °C
skaidrs laiks

Deputātus iemācīs uzdot jautājumus

freeimages.com

29. decembrī, pagājušā gada pēdējā Daugavpils domes sēdē, ar balsu vairākumu tika apstiprināti grozījumi Daugavpils pilsētas pašvaldības nolikumā saistībā ar jautājumu uzdošanu sēžu laikā. Šie grozījumi izraisīja spraigu „Saskaņas” un „Latgales partijas” locekļu diskusiju.

Jauninājumi attiecas uz komiteju un domes sēžu darba kārtību, kuri stingri reglamentē deputātu iespēju uzdot jautājumus:

* deputāti drīkstēs uzdot jautājumus tikai ziņotājam un citām uzaicinātām personām, nevis domes priekšsēdētājam un citiem deputātiem;

* jautājumiem jābūt īsiem un pēc būtības. Iztaujāt personas par katru sēdes darba kārtības punktu turpmāk drīkst ne ilgāk kā 10 minūtes – tas ir kopējais laiks visiem deputātiem;

* sēdes vadītājs drīkst vienpersoniski noraidīt uzdoto jautājumu, ja uzskata, ka jautājums nav saistīts ar iztirzājamo tēmu.

Apspriešanas laikā „Saskaņas” pārstāvji Andrejs Elksniņš un Valērijs Kononovs pauda asu kritiku, paziņojot par priekšsēdētāja Riharda Eigima nekompetenci, kā arī sakot, ka minētie grozījumi nav demokrātiski. Viņi atgādināja par nesen saņemto Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas skaidrojošo vēstuli, kurā norādīts, ka jebkuram deputātam ir tiesības uzdot jautājumus jebkurai citai klātesošai personai.

Viņiem oponēja Aivars Broks un Jānis Lāčplēsis („Latgales partija”), norādot, ka grozījumi tiek pieņemti tikai „Saskaņas” neadekvāto jautājumu dēļ. Ar savu ilgstošo iztaujāšanu A. Elksniņš un V. Kononovs ievērojami paildzina sēdes, kā arī izsit no sliedēm klātesošos un tiešraides skatītājus. Viņuprāt, tas viss tiek darīts tikai un vienīgi pašreklāmas nolūkā.

Neskatoties uz „Saskaņas” protestiem, grozījumi tika pieņemti ar balsu vairākumu (10 pret 4).