„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Izveidosim Latvijas un Daugavpils Brīvības stāstu kopā!

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs Latvijas simtgades svinību ietvaros aicina pilsētas un novada iedzīvotājus kopīgi veidot izstādi „Brīvības stāsti: Latvijas vēsture – ģimenes vēsture”. Līdz 2018.g. 15.februārim ikviens var atnest interesantas vēstures liecības uz muzeju, tādējādi iekļaujot savas ģimenes stāstu valsts brīvības stāstā.

Latvija ir tās cilvēki, un Latvijas vēsture ir tās cilvēku vēsture. Gadsimta ietvaros dažādas paaudzes veidoja, attīstīja un aizsargāja Latvijas valsti. Latvija esam mēs visi: mūsu vectēvi un vecmammas, tēvi un mātes, brāļi un māsas, bērni un mazbērni. Mūsu pagātne, tagadne un nākotne. Mūsu ģimenes.

Latvijas vēsture ir milzīga mozaīka, kuru veido mūsu ģimeņu stāsti. Katram no šiem stāstiem ir kaut kas īpašs, kas to izceļ, visiem šiem stāstiem ir kaut kas kopīgs, kas mūs vieno.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina daugavpiliešus un novada iedzīvotājus kopā izveidot Latvijas simtgadei veltītu izstādi „Brīvības stāsti: Latvijas vēsture – ģimenes vēsture”. Mēs gribam atdzīvināt Jūsu ģimeņu stāstus, parādot caur tiem visas Latvijas vēsturi, un kopā atcerēties Jūsu senčus, tuviniekus, radus. Šī izstāde taps sadarbībā ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju pasākuma „Brīvības ielu stāsts 9 pilsētās, reģionu simboli un vērtības” ietvaros.

Muzejs lūdz atnest ar Jūsu ģimenēm saistītus priekšmetus un stāstus par šiem priekšmetiem un cilvēkiem, kuri ir ar tiem saistīti. Tās var būt fotogrāfijas, vēstules, sadzīves priekšmeti, trauki, rotaļlietas, apģērbi, piemiņas lietas u.t.t. – viss, kas varētu liecināt par Latvijas vēsturi šīs simtgades laikā. Mēs saprotam, ka tās ir atmiņai svarīgas un sirdij mīļas lietas, tāpēc lūdzam tās tikai uz izstādes norises laiku (līdz vasaras beigām). Muzejs garantē eksponātu saglabātību un atgriešanu. Pat tad, kad Jūsu priekšmeti atkal nokļūs Jūsu ģimenēs, Jūsu stāsti paliks mūsu visu atmiņā. Mums ir svarīgs katrs stāsts. Izveidosim Latvijas un Daugavpils Brīvības stāstu kopā!

Priekšmetus un stāstus lūdzam atnest Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas 8) līdz 2018.g. 15. februārim darba dienās no 9.00 līdz 17.00. Arī, ja tas būs nepieciešams, muzeja darbinieki var atbraukt pakaļ apjomīgiem priekšmetiem. Unikālus eksponātus izstādes noslēgumā muzejs labprāt iepirks no īpašniekiem krājuma papildināšanai.

Izstāde „Brīvības stāsti: Latvijas vēsture – ģimenes vēsture” būs skatāma no 2018.g. 17. aprīļa līdz vasaras beigām.

Sīkāku informāciju par izstādi un iespēju tajā piedalīties Jūs varat atrast Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja mājaslapā dnmm.lv, muzeja facebook kontā www.facebook.com/daugavpilsmuzejs.dnmm, kā arī pa telefonu 65421247 (vadītājas vietnieks zinātniskajā darbā Vladislavs Ivanovs).