„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Kā filologs kļuva par killeri

Foto: Džeina Saulīte

25. janvārī Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde – skatītājiem tiks piedāvāta režisora Dž. Dž. Džilindžera komēdija latviešu valodā „Hantele killeram”.

Populārais latviešu režisors iestudējis Daugavpils teātrī jau otro izrādi, skatītājiem viņš palicis atmiņā ar darbu „Iemīlējās muļķis muļķītē”.

Iestudējuma lugas autore ir krievu publiciste Olga Tuhaņina, kura  2010. gadā uzrakstīja lugu „Hantele” un tās iestudējums izpelnījās kritiķu uzslavas.

Komēdijas galvenais varonis ir filologs, kurš savu dzīvi veltījis Krievijas Galējo Ziemeļu tautu literatūrai. Taču ar filologu notiek kas tāds, kas viņam liek kļūt par nežēlīgu killeri. „Kāpēc slepkavības pasūtītājs vēlas atbrīvoties no savas sievas, -- greizsirdības, mīļākās, naudas vai kāda cita iemesla dēļ? Vienkāršu atbilžu uz šiem jautājumiem nebūs,” brīdina iestudējuma autori.

Galvenās lomas tēlotājs Māris Korsieties saka: „Es apbrīnoju to, kā Dž. Dž. Džilindžers spēj atrast tik interesantu materiālu, ar kuru strādāt. Šīs lugas sižets ir ļoti neparasts un tiešām smieklīgs. Lielā izmisumā filologam jāpievēršas killera profesijai, un tas ir smieklīgi. Izrādē varēs izsmieties no sirds, bet beigās arī kārtīgi aizdomāties, it īpaši vīriešiem.”

Iestudējumā piedalās Māris Korsiets, Andris Bulis, Maija Korkliša, kā arī Zanda Mankopa.

Drīzumā pēc pirmizrādes iestudējums „Hantele killeram” dosies uz viesizrādēm Rīgā un Valmierā.